Annons

Ännu fler lägenheter byggs i Sjöjungfrun

Det blir inga konferenslokaler åt Dannegården i Trelleborgshems nybygge i kvarteret Sjöjungfrun. Trelleborgshem satsar istället helt på lägenheter.
Trelleborg • Publicerad 14 augusti 2013
Just nu sätter entreprenören Veidekke foderrör för pålningen på Trelleborgshems nybygge på Sjöjungfrutomten.
Just nu sätter entreprenören Veidekke foderrör för pålningen på Trelleborgshems nybygge på Sjöjungfrutomten.Foto: Sara Johari

– Med tanke på den kö vi har så vill vi hellre bygga lägenheter. Vårt uppdrag är ju att långsiktigt främja bostadsbyggandet i kommunen, säger Pia Jönsson, vd på Trelleborgshem som nu räknar antalet nya lägenheter till 42, 34 vanliga och åtta LSS-lägenheter.

Istället för 300 kvadratmeter konferenslokaler blir det nu istället fem små lägenheter och två trerumslägenheter på en del av bottenvåningen. På ritningen som ett arkitektföretag skickat in till kommunen är de små lägenheterna benämnda "studentlägenheter", men det är inte riktigt rätt, menar Pia Jönsson.

Annons

– Det är inte studentlägenheter i den bemärkelsen att de är knutna till någon högskola. Det handlar om lägenheter för ungdomar med ett rum och en kokvrå integrerad i rummet, säger hon.

Just lägenheter för ungdomar är bland det som efterfrågas mest bland de bostadssökande i Trelleborgshems kö. Pia Jönsson uppger att en tredjedel av personerna i kön är under 25 år.

Lars Georgsson på Dannegården menar att beslutet att inte bygga konferenslokaler i Sjöjungfrun var ömsesidigt. På Dannegården hade man börjat få kalla fötter av att hyra så stora lokaler för konferenser.

– Frågan var ifall vi skulle klara av att skapa så hög försäljning att det skulle gå ihop, säger Lars Georgsson.

På Dannegården funderar man nu istället på att bygga ut på den egna fastigheten och på så sätt fylla konferensbehovet. I tankarna finns bland annat en ny matsal i nordlig riktning med plats för 60 gäster och en byggnad i trädgården som skulle kunna rivas och ersättas med konferenslokaler.

– Vi känner att vi har stora möjligheter att utöka verksamheten ändå, säger Lars Georgsson.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons