Annons

Ännu en våldtäkt anmäld

Tack vare kvinnans skrik undkom hon de två män som försökte våldta henne under avslutningshelgen på Falsterbo Horse Show. Nu vill polisen komma i kontakt med eventuella vittnen.
Trelleborg • Publicerad 11 juli 2011

Det var under natten mellan fredagen och lördagen, vid 02.40-tiden, som kvinnan ska ha varit utsatt för ett våldtäktsförsök av två, för henne, okända män.

– Det enda hon har kunnat säga om dem är att de var mellan 170 och 180 centimeter långa och hade på sig jeans, säger förundersökningsledare Ann-Christine Sjöbeck.

Annons

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, ska ha blivit meddragen en bit innan männen knuffade ner henne på marken och rev av henne kläderna. Att de sedan avbröt försöket tror hon själv beror på att hon skrek högt.

– Det ska ha kommit två personer för att hjälpa henne, men då stack hon så hon vet inte vem det är. Om någon har gjort en iakttagelse av detta får de gärna höra av sig till polisen, säger Ann-Christine Sjöbeck.

Våldtäktsförsöket ska ha ägt rum på Kullabacksvägen i närheten av hästtransporterna som stod uppställda där.

TA skrev förra veckan att en ung kvinna våldtagits i närheten av discotältet i Falsterbo under natten mellan tisdag och onsdag. I den utredningen har polisen ännu inte kommit vidare.

– Det tar minst 14 dagar innan vi får tillbaka provsvaren från Statens kriminaltekniska laboratorium. Sedan är det så att vi kommer att få svårt att styrka att en våldtäkt begåtts med tanke på att de varit tillsammans så många timmar innan det hände. Ett nej är alltid ett nej, men det är svårt att styrka det, säger Ann-Christine Sjöbeck.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons