Annons

Ännu en storägare kräver Pergoflytt

Ännu en storägare i Pergo går nu ut och kräver att huvudkontoret flyttas från Trelleborg till USA.
Trelleborg • Publicerad 1 april 2005

Laxey Partners, som är storägare i Pergo, ställer sig nu också bakom David Marcus krav att huvudkontoret ska flyttas från Trelleborg till USA.

Roger Buehler, investeringschef på Laxey Partners, säger till Dagens Industri att det verkar vara ett logiskt steg att flytta huvudkontoret från Trelleborg till USA.

Annons

Som vd Göran Bernhoff sade till Trelleborgs Allehanda i går är han inte främmande för en flytt av huvudkontoret. Göran Bernhoff menar att den frågan bara inte kommit upp på dagordningen ännu, eftersom han koncentrerat sig på andra frågor, som att vända Pergo finansiellt.

Ett annat krav från storägaren David Marcus sida var att antalet styrelseledamöter skulle minskas. Den nomineringskommitté som arbetar med frågan om ny styrelse för Pergo kan komma att föreslå att styrelsen minskas med ett antal ledamöter.

Det kan även bli platser i styrelsen för några av de utländska storägarna i Pergo.

Pergoaktien har stigit kraftigt under den senaste tiden. Dock ligger kursen ännu betydligt under den som gällde när aktien introducerades på börsen. Första börsdagen 19 juni 2001 var slutkursen 56 kronor och aktien steg senare ännu mer.

I går låg aktien nästan 30 kronor lägre än på introduktionsdagen.

Lasse Bryggare

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons