Annons

Ännu en brand kopplas till dåd i helgen

Polisen har fått in anmälan om ännu en brand i helgen och sätter den i samband med de fyra som inträffade under söndagsnatten.
Trelleborg • Publicerad 16 september 2014
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Det var under natten till söndag som räddningstjänsten inom loppet av en timme blev larmad till fyra bränder. Det brann i däck på Sjöviksvägen, i en bil på Vannhögsgatan och i kartonger vid Hedvägen. Slutligen hade någon även tänt eld på långhuset vid Trelleborgen.

I måndags upptäcktes ännu en brand. Under helgen har någon tagit sig in i ett inhängnat område på Karbingatan. Inkräktarna har där vänt på en båt, fyllt den med lastpallar och tänt fyr. Elden hade inte tagit sig, men det blev brandskador på båten. Polisen rubricerar det som en skadegörelse.

Annons

Polisens förundersökningsledare Viveka Smidvall menar att samma gärningsman eller -män troligen ligger bakom.

– Det kan man tänka sig. Speciellt eftersom alla inträffat under helgen, säger hon.

Ännu finns ingen misstänkt. Polisen fortsätter att efterlysa tips från allmänheten. Den som tror sig ha sett något kan kontakta polisen på 114 14.

Louise Löfgren
Louise Cronholm Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons