Annons

Anmälare får inte överklaga

En trelleborgare som anmält att ett hus och en lada i norra delen av staden står och förfaller får inte överklaga kommunens beslut att ärendet är avslutat.
Trelleborg • Publicerad 26 juni 2013

Länsstyrelsen menar att trelleborgaren inte är personligen berörd i ärendet. Han bor för långt från huset för att bli störd av eventuell vanvård. Dessutom ligger det flera andra hus mellan hans hus och den vanvårdade fastigheten.

Inte heller har trelleborgaren kunnat bevisa sitt påstående att han är representant för sitt bostadsområde med någon form av fullmakt. Länsstyrelsen ser därför trelleborgaren som ensam klagande.

Annons

Att han lämnat in en anmälan till kommunen ger honom inte automatiskt rätt att överklaga, skriver länsstyrelsen också i sitt beslut.

Kommunen hävdar i sitt svar till länsstyrelsen att fastighetsägaren fått en uppmaning att se till att bristerna på huset undanröjs. Det har också blivit gjort, har kommunen konstaterat vid ett besök som tjänstemän gjort på fastigheten.

Kommunen har därför beslutat att avsluta ärendet.

Anmälaren menar dock att kommunen inte gjort tillräckligt och att fastigheten fortfarande är vanvårdad och en skamfläck för Trelleborg. Enligt honom har förfallet pågått under många år.

Han menar också att huset blivit ett tillhåll och att fastigheten ligger i direkt anslutning till ett bostadsområde.

Men hans överklagande avvisas alltså av länsstyrelsen.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons