Annons

Anlagda bränder på Söderslätt

Två storbränder, den ena i Aggarp, den andra på Elinedals gård utanför Ugglarp, orsakade ett stort polis- och räddningspådrag i kväll.
Trelleborg • Publicerad 27 juni 2002

Den första branden upptäcktes vid åttatiden på kvällen av ägaren till ett hus på Ugglarpsvägen i Aggarp. Husägaren upptäckte att någon brutit sig in i huset och kort därefter såg han en man i yngre medelåldern sätta eld på ett uthus tillhörande fastigheten och springa från platsen. Han kunde senare lämna bra signalement till polisen. Den andra branden bröt ut en dryg timme senare - då i ett garage vid Elinedals gård i Ugglarp. Enligt inre befäl vid Ystadspolisen är det för tidigt att sätta bränderna i samband med de mordbränder som anlagts i Staffanstorp kring midsommarhelgen. Polisen vill dock inte utesluta något vid det här stadiet. Räddningstjänsterna i Svedala och Anderslöv kämpade med att släcka bränderna, och uppgav sent på kvällen att man hade läget under kontroll. Vid 22-tiden var det cirka fem polispatruller på plats och spanade efter mannen. Vid 22.30 hade polisen ännu inte gripit någon misstänkt gärningsman.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons