Annons

Anlagda bränder på Bastionskolan

Två måndagar i rad har det brunnit på Bastionskolan. Vid båda tillfällena har någon tänt eld i papperskorgar inne på skolans toaletter. - Det är mycket allvarligt. Var händer det nästa gång, undrar skolans rektor Jan-Olof Svensson.
Trelleborg • Publicerad 31 mars 2003

När brandlarmet gick vid 13-tiden förra måndagen lyckades en lärare släcka branden omedelbart. Även branden strax efter klockan 11.30 på måndagen släcktes snabbt och räddningstjänsten behövde bara vädra ut röken. Tack vare att bränderna har släckts snabbt har de inte orsakat några skador. Vid båda tillfällena har skolan utrymts efter att brandlarmet startat. Vid det första tillfället såg skolan det mest som ett pojkstreck men det gjordes ändå en rutinmässig polisanmälan. När det hände igen beslutade rektorn att kalla till ett möte och sätta in åtgärder. - Förra måndagen brann det på en toalett på andra våningen. Nu var det en i samma grupp av toaletter som drabbades. Vi beslutade därför att lärarna ska vakta mer på skolan och att toaletterna där ska låsas. Vi har så att säga höjt beredskapen, säger Jan-Olof Svensson. Han misstänker att bränderna kan ha anlagts av en elev på skolan. - Det oroar mig och känns inte bra. Det är en sjuk människa som gör något sådant här. Kanske är det ett rop på hjälp. I går var polisen på skolan och talade med elever men ännu finns ingen misstänkt för att ha anlagt bränderna. - Det är svårt. Man tjallar inte på kompisar. Det går inte att få ur eleverna någonting, menar Jan-Olof Svensson. Enligt honom är det första gången under hans tid på skolan som det har hänt något liknande. - Jag har aldrig varit med om detta förut, säger Jan-Olof Svensson. Själva polisanmälan var ännu på måndagskvällen inte färdigskriven och det är därför oklart om bränderna kommer att rubriceras som skadegörelse eller som mordbrand.

Thomas Dahlgren thomas.dahlgren@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons