Annons

Anlagd brand på Pilens montessoriskola

Någon försökte elda upp ett skjul på Pilens montessoriskola på torsdagskvällen. Enligt räddningstjänsten var risken stor att elden skulle sprida sig till skolbyggnaden.
Trelleborg • Publicerad 2 augusti 2012

Klockan 20.38 på torsdagskvällen kom larmet in till SOS Alarm att det brann i ett skjul vid Pilens skola i Fru Alstad. Räddningstjänsterna i Trelleborg och Anderslöv larmades. Lågorna var synliga på håll, när räddningstjänsten från Anderslöv anlände.

– Anderslöv kom fram först och lyckades släcka branden så styrkan från Trelleborg kunde vända. Det är någon som samlat ihop tidningar i ett skjul och satt fyr. Elden har sedan spridit sig till träkonstruktionen i skjulet. Risken var stor att det skulle sprida sig till skolbyggnaden. Nu är polisen här för att göra en undersökning, säger Martin von Gertten, insatschef vid Trelleborgs räddningstjänst.

Annons

Camilla Westemar, vice ordförande vid Pilens montessoriskola och förälder till tre barn på skolan, stod och målade ett stall när hon fick ett sms om branden. Hon skyndade sig och tog sig till platsen.

– Det är för jävligt det här, säger hon.

Enligt henne har ansvariga vid skolan för en och en halv månad sedan gått ut med brev till byalaget och lämnat lappar i brevlådor med uppmaning att de boende skulle hålla ögonen öppna.

– Det har blivit ett ungdomstillhåll. Vi har hittat fimpar och även sett att någon tidigare försökt sätta fyr på trädgårdsmöbler. De har även bajsat i barnens båt. Nu får det vara slut på det här, säger hon.

Cecilia Isberg
Peter Dontsov
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons