Annons

Anki, 65, spelar rugby på tv: ”Jag föredrar innebandy”

”Man ska inte vara rädd för att prova saker”, tycker Anki Billenqvist, som just gått igenom ”Senior Sport School”. På onsdagseftermiddagen visar ”Sverigesvepet” i TV4 hur Anki och hennes kamrater spelar rugby på Friskis & Svettis i Trelleborg. Efter att tv-kanalen snappat upp nyheten hos TA.
Trelleborg • Publicerad 7 december 2022
Anki Billenqvist passar rugbybollen till Stefan Olsson under uppvärmningen för rugby på Friskis & Svettis.
Anki Billenqvist passar rugbybollen till Stefan Olsson under uppvärmningen för rugby på Friskis & Svettis.Foto: Tomas Nyberg

Hur känns det att visas på tv när man spelar rugby?

– Ha ha, njaa, egentligen är jag inte så glad för att visa upp mig. Men man får väl ta det. Ja, jag får väl titta ändå. Jag brukar se ”Sverigesvepet” ibland.

Annons

– Vi har gjort en jättetrevlig resa med Sport school under tolv veckor, som nu tar slut. Men vi får god hjälp av Bengt på Friskis & Svettis att fortsätta. Vi ska få låna lokaler på Söderslättshallen, och vi ska ha gåfotboll, bowling och boule och kanske även innebandy och boxning. Vi är ändå 23 stycken i gruppen som kommit ihop och fått nya vänner. Man kan ju bli lite bekymrad när man går som pensionär och inte vet vad man har framför sig. En del blir ju ensamma eller tappar fotfästet för det sociala livet.

Här saknas innehåll

”Jag hade jättesvårt med det här att man ska springa framåt men kasta bakåt. Jag föredrar innebandy!”
Anki Billenqvist

Många tycker att det är lite märkvärdigt att pensionärer spelar rugby, varför tror du det?

– Ja hör man ordet rugby så tänker man ju att det är en tuff sport, en kraftsport. Men som vi spelade det var det ju inte riktigt så. Men jag hade jättesvårt med det här att man ska springa framåt men kasta bakåt. Jag föredrar innebandy!

Innan ni fick testa innebandy nu, när var senaste gången du spelade det?

– Aldrig i mitt liv. Men det var fantastiskt kul! Hade de sagt till mig för ett år sen att ”på torsdag ska du spela innebandy” så hade jag bara skrattat och sagt att ”nä, jag är för gammal för sånt”. Jag som opererat knäna och allt.

Tror du att ni kan inspirera andra?

– Verkligen, vi hoppas ju det. Man ska inte vara rädd för att prova saker!

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons