Anhöriga vill ha ersättning för försvunnet smycke

Kvinnan blev av med sin värdefulla guldkedja de sista veckorna av sitt liv på Alstadhemmet. Det hävdar kvinnans anhöriga som nu kräver ett nytt halssmycke till ett värde av 15 000 kronor i ersättning av kommunen.
Trelleborg • Publicerad 8 januari 2003

- Detta är en mycket ovanlig begäran, och det är ovanligt att smycken kommer bort, säger socialchefen Karin Cederholm. Förvaltningen ska först arbeta fram riktlinjer för vad man ska göra när personliga ägodelar försvinner från kommunala äldreboenden, innan de anhöriga kan få ett besked om smycket ersätts eller inte. Det beslutade den nya vård- och omsorgsnämnden vid sitt första sammanträde på tisdagen. Kvinnan hade bott på Alstadhemmet i över fem år när hon avled i våras. Hon bar alltid sitt halssmycke som hon fått i bröllopspresent av sin make och på slutet var hon alltför dålig för att själv kunna ta av sig kedjan, anser de anhöriga som har polisanmält försvinnandet.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.