Annons

Änglar finns även på mc

Även om en del förare hade djävulshorn på hjälmarna i Röda Korsets mc-kortege från Trelleborg till Malmö på söndagen lurade det ingen. Det goda hjärtat och ängeln syntes tydligt ändå.
Trelleborg • Publicerad 3 juni 2007
Djävulshornen lurar ingen. Man ser ängeln där bakom när Eddie Svensson, född i Trelleborg, numera bosatt i Malmö, sätter på sig hjälmen.
Djävulshornen lurar ingen. Man ser ängeln där bakom när Eddie Svensson, född i Trelleborg, numera bosatt i Malmö, sätter på sig hjälmen.Foto: 

Ungefär 130 motorcyklar och cirka 200 personer var med i kortegen, som startade från Hedvägens förlängning i Trelleborg strax efter elva på söndagens förmiddag.

Syftet med kortegen med namnet Human wheels var att samla in pengar till Röda korsets nationella Vitabusskrets och till Humanitetens hus i Malmö.

Annons

Ett mäktigt muller hördes när motorcyklarna startades. Åskådarna fick se en häftig syn när kortegen rullade iväg, med massor av motorcyklar av olika märken och årgångar.

Förutom att samla in pengar genom kortegeavgiften som låg på 150 kronor var syftet bakom arrangemanget också att visa att alla mc-åkare inte är ligister och kriminella. Röda Korset vill genom söndagens kortege visa att det finns de som bry sig och står för något annat.

- Vi är drygt 130 motorcyklar och ungefär 200 som åker med, berättar Lasse Lähnn, huvudansvarig för arrangemanget. Det är Röda korset som står som ensam arrangör men det är flera mc-klubbar som ställer upp med många medlemmar, liksom en hel del enskilda mc-förare.

Kortegen hade eskort av polis under hela färden.

- Det är första gången vi arrangerar det här. I första hand är det en engångsföreteelse. Om det blir fler gånger vet jag ännu inte, säger Lasse Lähnn.

Röda korsets Vitabusskrets har fått sitt namn efter aktionen i slutet av Andra världskriget när de vita bussarna evakuerade drygt 15 300 personer ur tyska koncentrationsläger. Aktionen genomfördes av svenska soldater och Röda korssystrar under Röda korsets symbol. Det är den andan av mod, ansvar och humanitet som Röda korsets Vitabusskrets arbetar för.

Humanitetens hus i Malmö arbetar i samma anda, med utställningar, utbildningar och programaktiviteter. Målet är att få besökarna att bli ansvarsfulla medmänniskor och huset besöks årligen av cirka 15 000 barn och vuxna.

Kortegen avslutades vid Humanitetens hus i Malmö där det blev fika för deltagarna.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons