Annons

Ångkvarnen och stationen får fjärrvärme

Fjärrvärmebolaget i Trelleborg gräver igen. Nu är det Ångkvarnens gamla magasin vid Hamngatan som ska få fjärrvärme. Näst på tur är Centralstationen.
Trelleborg • Publicerad 8 november 2012
Under ett antal veckor blir det svårare att ta sig fram på trottoarer och cykelbanor vid Ångkvarnens magasin på grund av jobb med fjärrvärmen.
Under ett antal veckor blir det svårare att ta sig fram på trottoarer och cykelbanor vid Ångkvarnens magasin på grund av jobb med fjärrvärmen.Foto: Tomas Nyberg

– Att ta sig över Hamngatan tar inte så lång tid. Vi ser ju till att inte störa trafiken för länge, säger Per-Olof Nilsson, vd för Trelleborg Fjärrvärme AB, Trefab.

Även om det tar relativt kort tid att ta sig över – eller i detta fall under – gatan så tar arbetena vid Ångkvarnens magasin betydligt längre tid.

Annons

– Vi räknar med att hålla på ett antal veckor. Under den tiden blir det svårare att ta sig fram på gångbana och cykelbana i området, säger Per-Olof Nilsson.

Förutom Ångkvarnens magasin ska även ett av höghusen vid Hamngatan få fjärrvärme i samma veva.

Efter att arbetet med att förse magasinet med fjärrvärme är det dags för nästa steg i utbyggnaden till hamnen.

– Då startar vi med att dra fram fjärrvärme till Centralstationen och huset mittemot där Scandlines sitter, säger Per-Ola Nilsson.

Maria Sällberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons