Annons

Ändrat flöde med rondell

Det ska bli enklare och säkrare att ta sig fram i korsningen Bryggaregatan–Hedvägen–väg 108. I går trycktes spaden i marken för en ny rondell och för ett förändrat trafikflöde.
Trelleborg • Publicerad 11 maj 2011
Cirkulationsplats. Korsningen Bryggaregatan–Hedvägen–väg 108 blir rondell.
Cirkulationsplats. Korsningen Bryggaregatan–Hedvägen–väg 108 blir rondell.Foto: Tomas Nyberg
Foto: 
Första spadtaget.
Första spadtaget.Foto: 

Varje dag kör omkring 22 000 fordon in i korsningen Bryggaregatan–Hedvägen–väg 108. Den nya cirkulationsplatsen ska vara klar i höst. Med den ska köandet minska och trafiksäkerheten öka. Sett i ett större sammanhang bidrar den till en förändring av trafikflödet i kommunen.

- Trelleborg står bättre rustat för framtiden, sa kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) innan han tog det första spadtaget.

Annons

Inom kort ska kommunen inleda det omfattande arbetet med att koppla ihop väg 108 med E 6 via Maglarpsrondellen och Hedvägen.

- Vi har antagit detaljplanen från Hedvägen upp till 108 och det ska påbörjas byggnationer där. Och sedan detaljplanen från Hedvägen ner till E 6. De som bor på Ängshög och Västervång kommer att få det lättare. De kan köra utanför bebyggelsen. I dag måste man köra på Hedvägen, säger Ulf Bingsgård.

Trafiksäkerheten och framkomligheten blir bättre i den nya cirkulationsplatsen. Trafikmängden väntas först öka, sedan minska.

- I det korta perspektivet kommer flödet att öka. Men i och med de andra infrastrukturprojekten kommer trafiken här att minska, säger Bengt Lander, projekterings- och utredningschef på tekniska förvaltningen.

Om någon vecka kommer arbetet med den nya rondellen att påbörjas av Peab som kommunen anlitat som entreprenör.

När rondellen är klar kommer den att smyckas med Fred Åbergs "Nästan halvvägs". Konstverket med mannen på stolpen står i dag på Algatan, i "bankahörnan".

Maria Sällberg
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons