Annons

Ändrad dom – trelleborgare slipper betala skadestånd till ambulanspersonal

En man bosatt i Trelleborg som dömdes för misshandel och narkotikabrott i Malmö tingsrätt valde att överklaga. Nu ändrar hovrätten domen.
Malmö • Publicerad 31 oktober 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var den 12 maj 2016 som mannen ska ha bitit en ambulanssjukskötare som kommit i kontakt med mannen efter att han fått ett panikanfall i sin bil, och mannens sambo larmat räddningstjänst. Mannen ska innan attacken ha tagit det narkotikaklassade preparatet Tramadol, som han inte haft recept för.

När ambulanspersonalen tar mannen till ambulansen får mannen panik, och försöker fly. När den ena sjukskötaren försöker ta tag i mannen för att stoppa honom biter mannen honom i armen.

Annons

Malmö tingsrätt dömde mannen för ringa narkotikabrott, i och med att han tagit narkotikaklassat preparat som han saknade recept för. Tingsrätten dömde också mannen för misshandel, och bestämde att han skulle betala 6 000 kronor i skadestånd till ambulanssjukskötaren. Mannen valde att överklaga delen i domen om misshandel.

Nu har hovrätten tagit upp ärendet. Rätten kommer fram till att domen gällande narkotikabrottet ska kvarstå, men ändrar domen gällande misshandeln.

Hovrätten menar på att mannen inte varit i tillräckligt hög grad vid medvetande om vad han gjorde för att kunna anses ha haft uppsåt till brott.

Därmed behöver mannen inte betala skadestånd till ambulanssjukskötaren, men måste betala 9 000 kronor i böter för narkotikabrottet.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons