Annons

Andersson hoppar av som ordförande

Linda Andersson (m) lämnar sitt uppdrag som ordförande i barn- ungdomsberedningen.
Trelleborg • Publicerad 10 april 2007

Orsak: tidsbrist och pendlingsavstånd till hennes arbetsplats på Region Skåne i Kristianstad.

– Jättetrist att lämna det här uppdraget, men jag hinner inte kombinera mitt arbete i Kristianstad och ungdomsberdningen, motiverar Linda Andersson. Det var i slutet av förra veckan som Linda Andersson meddelade kommunkansliet på Rådhuset att hon hoppar av.

Annons

Till Trelleborgs Allehanda säger Linda Andersson att hon gärna stannat kvar som ordförande i barn- och ungdomsberedningen, men att hon slutligen bestämt sig för att lämna uppdraget.

Posterna som ledamot i skolnämnden och kommunfullmäktige behåller hon.

– Tiden som ordförande har varit givande, men jag arbetar som politisk sekreterare för moderaterna på Region Skåne, och hinner inte komma till eftermiddagsmötena som barn- och ungdomsberedningen, fortsätter Linda Andersson. Andra som lämnat barn- och ungdomsberedningen är folkpartiets Christina Björklund. Hon har ersatts av partikollegan Jyrki Hänninen.

Tidigast i maj blir det klart vem som efterträder Linda Andersson.

– Troligen behandlas det i kommunstyrelsen i maj. Det blir en efterträdare från någon av partierna inom alliansen, säger kommunalrådet Ulf Bingsgård.

Förutom de 14 ungdomar som utgör beredningen finns det i dag fyra politiskt tillsatta ledamöter.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons