Annons

Anderslövsrånaren ännu på fri fot

(Uppdaterad) Trots en intensiv polisjakt var mannen som rånade banken i Anderslöv under fredageftermiddagen ännu på fri fot sent under fredagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 4 juni 2005
I jakten på gärningsmannen efter bankrånet i Anderslöv satte polisen in en hundpatrull. Men ännu sent under fredagkvällen var rånaren på fri fot. Bild. Tomas Nyberg
I jakten på gärningsmannen efter bankrånet i Anderslöv satte polisen in en hundpatrull. Men ännu sent under fredagkvällen var rånaren på fri fot. Bild. Tomas NybergFoto: 

Polisjakten på rånaren var under fredagen intensiv. Fyra patruller, varav en hundpatrull, från Trelleborg och Ystad sattes omedelbart in i sökandet efter mannen som rånat Föreningssparbanken i Anderslöv.

Sent under fredagen var rånaren dock fortfarande på fri fot.

Annons

Det var precis vid stängningstid som mannen kom in på banken och ställde sig i kö precis som de andra kunderna. När han kom fram till kassan lämnades han över en lapp till kassörskan där det framgick att han tänkte råna banken. För att visa att han menade allvar visade han upp ett pistolliknande förmål. Därefter försvann han från platsen med en ännu okänd summa pengar.

– Vi är inte riktig säkra på hur stor summan är, säger Ewa-Gun Westford på polisen i Ystad.

Rånaren ska enligt uppgift från polisen ha varit omaskerad och trots att han burit solglasögon och keps har man ett gott signalement. Dessutom hoppas man mycket på banden från de övervakningskameror som finns i banken.

Efter ett tips direkt efter rånet sökte polisen en mörkröd bil. Men senare efter en kontroll visade det sig vara en felaktig ledtråd, bilen tillhörde en person som bara passerat genom Anderslöv vid tidpunkten för rånet. Samtidigt gick civilklädda poliser runt i Anderslöv och sökte efter vittnen. En av dem som blev förhörd var kyrkokamrer Birgitta Nilsson som arbetar på pastorsexpeditionen rakt över gatan från banken.

– Jag har suttit och arbetat hela eftermiddagen och märkte inget förrän polisen började sätta upp avspärrningar. Tyvärr, säger hon och berättar att hon suttit med ryggen mot det fönster som vetter mot banken.

Många andra ortsbor följde nyfiket polisen arbete med att samla in tips om rånet.

Vid råntillfället var det mycket folk inne på banken eftersom bankomaten utanför precis gått sönder. Dessutom rörde sig mycket folk på gatan utanför. Polisen har därför samlat in mycket uppgifter om rånet.

– Vi har fått in mycket intressanta uppgifter. Men söker fortfarande folk som var inne på banken under eftermiddagen, säger Ewa-Gun Westford som har goda förhoppningar om ett gripande.

Kassörskan, som arbetade själv inne i banklokalens kassaavdelning har också hörts och därefter tagits hand om av bankens egna krishanterare enligt Ewa-Gun Westford.

– Vi ska nu bearbeta den information vi fått in för att därefter gå vidare. Men än så länge har vi ingen misstänkt, säger hon.

Annons

Signalementet på rånaren är runt 160 centimeter lång, blond och något rund.

– Han bar en blå keps och en jacka typ Helly-Hansen vid rånet, säger Ewa-Gun Westford.

Kristofer Naess

0410-545 00

kristofer.naess@allehandasyd.se

ANDERSLÖV
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons