Annons

”Anderslövsborna vill att jag ska öppna direkt”

Till hösten öppnar Luis da Silva ett fitnesscenter på Landsvägen. Pappaledigheten fick idrottsläraren att börja drömma om att starta eget i Anderslöv.
Trelleborg • Publicerad 19 maj 2012
Först var Luis da Silva intresserad av att starta sitt fitnesscenter i systembolagets gamla lokaler. Men det blev för dyrt. I den gamla biografen väntas gymmet vara klart i höst.
Först var Luis da Silva intresserad av att starta sitt fitnesscenter i systembolagets gamla lokaler. Men det blev för dyrt. I den gamla biografen väntas gymmet vara klart i höst.Foto: Claes Nyberg

De tomma lokalerna har blivit allt fler i Anderslöv. Men nu finns planer för två av dem.

Idrottsläraren och träningsentusiasten Luis da Silva öppnar till hösten ett fitnesscenter. Han kommer från Malmö från början.

Annons

– Jag och min fru flyttade hit för att vi fastnade för ett hus här. Det är lätt att ta sig till Malmö där jag jobbar på en särskola, berättar han.

Det var när han var föräldraledig med sin son som tankarna på att starta något eget kom.

På familjecentret i byn började han fråga andra föräldrar vad de behövde i Anderslöv. Alla var överens om en sak: fler träningsmöjligheter.

– Då började jag tänka på att starta ett gym. Jag har alltid haft det som dröm.

Han gjorde en ordentlig marknadsundersökning och märkte hur positiva Anderslövsborna var till planerna.

– Många tränar i Trelleborg idag och tycker det blir stressigt. De vill gärna träna här istället och vill att jag ska öppna direkt.

Luis da Silva började leta efter lokaler och hittade till slut två. Den gamla biografen på Landsvägen mitt i centrum och en lokal snett mittemot där det tidigare låg en hårsalong.

– Här ska det bli gym, säger Luis da Silva och går runt på den stora bottenvåningen av den gamla biografen som bland annat varit blomsteraffär.

Konceptet är att medlemmarna ska kunna gå in med kort även när det är obemannat. På det sättet kan de träna mellan fem på morgonen och elva på kvällen. En dusch finns tillgänglig men inga omklädningsrum. På lokalen snett mittemot kommer det att arrangeras gruppträning som core, seniorgympa, kickbox och spinning. Där kommer att byggas omklädningsrum, dusch och kanske en bastu. På den gamla biografens ovanvåning ska det sättas upp väggar. Där kommer det finnas plats för en massör och en rådgivare. Det är mycket jobb som väntar.

– Vi sätter igång direkt. Jag tror det kommer att gå ganska fort, säger han.

Annons

I början av september ska allt vara klart. Under hösten tar Luis da Silva ledigt från jobbet i två månader för att driva fitnesscentret. Men sen ska han jobba som lärare igen och sköta företaget vid sidan av.

– Det kommer ändå att vara bemannat mycket. Men jag vet inte vilka tider än.

Hans fru Sofie da Silva är också väldigt träningsintresserad och kommer bland annat att hålla i gympapass för mammor.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons