Annons

Anderslövsborna fick nycklar till bibblan

Anderslövs bibliotek håller öppet tolv timmar om dagen, allt som behövs är ett lånekort.
Trelleborg • Publicerad 16 augusti 2014
Love Nilsson (MP) och Michael Nordberg öppnade dörrarna till biblioteket i Anderslöv. Från och med nu är det öppet för alla som har ett lånekort, även om lokalerna är obemannade.Foto: Foto: Claes Nyberg

Invigningen av Trelleborgs kommuns första meröppna bibliotek hölls under Anderslövs marknad. Ulf Bingsgård höll tal från den stora scenen.

- Jag är glad över att ni i Anderslöv får detta förtroende. Nu kan ni låna böcker och ha det trevligt på biblioteket. Tillgängligheten blir mycket bättre, sa han.

Annons

Därefter öppnade Love Nilsson (MP), ordförande i kulturnämnden, och bibliotekschef Michael Nordberg dörrarna till biblioteket. Genast gick de första besökarna in.

Lokalerna kommer att vara bemannade på samma tider som innan, tre dagar i veckan. Men nu är de även tillgängliga alla andra dagar i veckan mellan klockan 10 och 22. Det enda som krävs för att komma in är ett lånekort. Man behöver inte bo i Anderslöv för att få komma in, vem som helst kan registrera sig.

På det sättet får alla tillgång till biblioteket och kan både låna och lämna tillbaka böcker. Men några undantag finns det. Fjärrlån kan man inte hämta ut själv, då måste man komma in när det finns en bibliotekarie på plats. Det går heller inte att låna filmer utan hjälp av personal.

Leo Pettersson
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons