Annons

Anderslövsbo köper en stor gård till

Trelleborg • Publicerad 8 februari 2007

Lantmästare Dag Hermansson, som i dag äger Lilla Markie gård, blir ägare till en av Sveriges största gårdar, Ullevi egendom, utanför Kristianstad. Köpesumman slutar på 81 miljoner kronor.

Utropspriset var 65 miljoner kronor och det var många som var med och bjöd i början. På slutet var det bara tre budgivare kvar, alla tre var jordbrukare, två svenskar och en dansk. När budgivningen var slut stod Dag Hermansson ensam kvar med budet på 81 miljoner. Från början var flera bolag som sysslar med investeringar och placeringar med i budgivningen.

Annons

Dag Hermansson driver i dag tre gårdar i Skåne på sammanlagt omkring 500 hektar. Lilla Markie gård köpte han för några år sedan. Men han växte upp på Ullevi egendom där hans far var förvaltare.

Köpet av Agrovik AB, som bolaget som äger Ullevi egendom heter, blev klart i måndags och Dag Hermansson tillträder den förste mars. Om jordbruket på Ullevi fortfarande ska drivas ekologiskt är oklart. Liksom ifall Dag hermansson behåller sina övriga tre egendomar i Skåne.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons