Annons

Anderslövsbo kan missa lottmiljoner

På söndag står en vinnare från Anderslöv vid TV4:s bingohjul med möjlighet att snurra hem tre miljoner till byn. Eller kanske inte. Vinnaren har ännu inte hört av sig till Bingolotto och riskerar därmed att gå miste om bingomiljonerna.
Trelleborg • Publicerad 8 januari 2007

– Nu vill det till att vinnaren hör av sig fortast möjligt, säger Paul Alfons på Bingolotto i Malmö.

Lottens vinnare har fotfarande inte givit sig till känna och på söndag är det dags för dragning i direktsänd tv. Spelet heter superchansen och ger vinnaren rätt att snurra ett hjul med diverse vinstchanser. Den minsta garanterade vinstsumman är 50000 kronor men det kan bli så mycket som tre miljoner om lyckan skulle stå vinnaren bi. – Det är lite småroligt. Det har varit mycket prat i byn om vem det är som har vunnit, säger Fredrik Jönsson på Anderslövs tobak & papper där lotten såldes.

Annons

Om vinnaren inte hör av sig blir det Fredrik Jönsson, i egenskap av butiksföreståndare, som får åka upp till Göteborg och snurra på hjulet.

– Ja, det är klart att jag gör, det är bra publicitet för butiken, säger han.

Men vinsten tillfaller fortfarande vinnaren förutsatt att denne kontaktar Bingolotto före februari månads slut. Sedan tillfaller vinsten lotteriet och föreningarna som säljer lotterna.

– Jag hoppas verkligen att de hämtar ut vinsten för hans deras egen skull. De kan ju ha slängt lotten också, säger Fredrik Jönsson.

Det är ovanligt att större vinster inte hämtas ut från Bingolotto.

– Med bilar har det hänt men inte med superchansen, berättar Paul Alfons..

Paul Torstensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons