Annons

Anderslövs Joakim Moberg i landslaget

Målvakten Joakim Moberg, 17 år, har blivit historisk. Som förste Anderslövsbo genom tiderna har han blivit uttagen till P18-landslaget i fotboll.
Trelleborg • Publicerad 19 mars 2003

Johan är dock kanske inte längre att betrakta som Anderslövs spelare. - Nej, jag är väl så gott som klar för Malmö FF nu, säger Joakim Moberg. Det är bara papperna som inte är riktigt färdigskrivna än. - Jättekul att jag har blivit uttagen i landslagstruppen. Det är ju första gången även om jag vet att jag varit nära en plats en tid. Ändå har jag inte riktigt vågat tro att jag skulle få chansen. De andra i truppen har ju varit med så många gånger. Sedan ett år tillbaka har han tränat med MFF:s U-trupp, under ledning av förre landslagsmannen Leif Engqvist och TFF:s förre tränare Alf Westerberg. Joakim beskriver sig som en viljestark och orädd målvakt. Bra på frilägen, men aningen kort (180 centimeter). Spänsten måste bättras. Han har skrivit under ett U-kontrakt på ett plus ett år. Målet är ett lärlingskontrakt med A-truppen innan han fyllt 19 år, i augusti 2004. Hade du blivit uttagen till landslaget om du stannat i Anderslöv? - Jag tror faktiskt det. I alla fall den här gången. Samtidigt är skillnaden mellan MFF och Anderslöv grym. Viljan, inställningen, farten och tekniken är en helt annan i Malmö. P18-landslaget möter Finland i Södra Sandby den 1 april och i Limhamn den 3 april. Landslagstruppen: Carl Hagberg, V Frölunda Joakim Moberg, Anderslövs BoIK Reda Chahrour, Helsingborg Patrik Haginge, Örebro Tobias Hedberg, Degerfors Johan Nilsson Guiomar, Malmö FF Johan Roxström, IFK Norrköping Christian Söderberg, Helsingborg Sebastian Larsson, FC Arsenal Joakim Nilsson, Malmö FF Angelo Vega, Örgryte Oscar Wendt, IFK Göteborg Petter Andersson, Skellefteå AIK Mikael Dahlberg, Holmsund Matthias Karlsson, Örgryte Fredrik Olsson, Mjällby Tolga Ünal, AIK

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons