Anderslöv redo för ny countryfestival

”Det är ju vädret, men det ska bli bra” säger Maria Pojjesdotter, en av arrangörerna av Söderslätts countryfestival, som är lugn inför den andra festivalen. I dag börjar festen som utlovar gott om amerikanska influenser.
Trelleborg • Publicerad 13 september 2013
Redo för festival. Maria Pojjesdotter var lugn dagen innan festivalen som hon hoppas ska locka ytterligare ett par tusen besökare jämfört med förra året.
Redo för festival. Maria Pojjesdotter var lugn dagen innan festivalen som hon hoppas ska locka ytterligare ett par tusen besökare jämfört med förra året.Foto: Foto: Tomas Nyberg

– Här ska vi bygga upp en lanthandel där vi ska sälja amerikanska livsmedel, berättar Maria Pojjesdotter när hon kliver in i Sydslättens ryttarklubbs ridhus.

Redan på fredagen ska ridhuset vara förvandlat till en festplats med en stor scen, en bar och så lanthandeln som tillhör en av nyheterna i år jämfört med förra året.

Annat nytt är bland annat, en ny scen, att matserveringar och utställare blir fler, att det blir ett countrylopp för löpsugna och att linedance och squaredance får sin egen dansbana.

– Och så ska man kunna lära sig att spela banjo och koklocka, säger Maria Pojjesdotter.

Festivalen bygger på att det finns gott om ideella krafter som vill bidra med alltifrån uppbyggnad av tält och scener till rivning, städning och att sköta parkeringen.

– Parkeringen kommer flera Anderslövsföreningar ta hand om och avgiften går också direkt till dem, säger Maria Pojjesdotter.

I onsdags kväll dök 65 frivilliga upp för att hjälpa till och Maria Pojjesdotter har märkt att förra årets festival har bidragit till ännu mer sammanhållning i Anderslöv.

– Folk från olika föreningar börjar nu lära känna varandra och man känner en stor samhörighet, säger hon och påpekar att det är ett av syftena med hela festivalen.

– Det handlar om gemenskap och för att det ska finnas en scen för den här typen av musik.

Förra festivalen lockade 4 000 besökare. I år hoppas man på upp emot 6 000.

– Men det är väl ungefär vad vi mäktar med.

Försäljningen av förköpsbiljetter har gått bättre i år jämfört med förra året.

Louise Löfgren
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.