Amplifire står för öset på allsång i Beddinge

Allsång i all ära – men när alla sångglada beddingebor samlas den 26 juli är det de fem killarna i "Amplifire" som svarar för rocköset.
Trelleborg • Publicerad 8 juli 2005

Lilla Beddinge BK satsar i år på en stor allsångskväll på fotbollsplanen i Beddingestrand. Tisdagen den 26 juli kommer Lasse Svensson från Teater Tittut att vara allsångsledare för ett program som inte bara omfattar stjärnor som Danne Stråhed, utan även Michael Segerström som sjunger Edvard Perssonlåtar, och lokala fotbollsspelare som bjuder på sig själva.

Men kvällens rockinslag, det står de unga killarna i rockbandet Amplifire för.

Amplifire har de flesta beddingebor hört, om de vandrat förbi gamla ICA-butiken vid stora vägen på sistone. Där repar nämligen killarna flitigt, tre gånger i veckan.

– Det är kul att repa, tycker trummisen Robin Jensen.

– Man har inga regler att hålla sig till, alla kan testa sina idéer, förklarar gitarristen Freddie Andersson. De bildade bandet på Köpingeskolan för ett år sedan, och framträdde i vintras på Ung Kultur Möts-galan i Trelleborg.

Med förebilder som Jimi Hendrix, Metallica och AC/DC är det lätt att se vart det lutar. Men Amplifire är faktiskt inget hårdrocksband – än.

– I början får det bli lite blandat, tycker Freddie. Lite coverlåtar, sådant som folk känner igen. Men efter hand kommer vi att bli bättre på att spela.

– Därför behöver vi också fler spelningar, tycker gitarristen och sångaren Simon Böös, som också tillägger att bandet börjat fylla ut repertoaren med egna låtar.

Allsångskvällen den 26 juli ser de fram emot:

– På en allsångskväll kan alla komma, säger Simon Böös. Och jag tror det blir uppskattat. Det är ändå artister som Danne Stråhed.

– Vi står för rockinslaget. Vi ska köra några låtar som alla hört, Elvis och Creedence.

Att ha gott om släkt och vänner i publiken gör inte killarna nervösa, säger de.

– Det känns inte nervöst nu. Men det kommer nog att göra det då, när man står där och spelar, säger Freddie Andersson.

Några riktigt hängivna fans av allsång är de annars inte.

– Nä, säger Freddie. Det är roligare med lite rockigare grejor!

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.