Annons

Ammunition hittades på skolgård

(Uppdaterad) På fredagsmorgonen hittade ett par elever på Pilevallskolan i Trelleborg två granater på vägen till skolan.
Trelleborg • Publicerad 12 april 2002

Några av skolans elever berättar att de hittade patronerna vid ett hus intill skolan, och att de själva bar in dem på skolområdet. - Vi ville visa dem för fröken, så att de visste om det, berättar en av eleverna. Pojkarna inser att det var dumt handlat, och att de borde nöjt sig med att berätta om fyndet. - Förskräckligt att pojkarna bar in dem på skolområdet, säger polisbefäl Tommy Holm. Förhoppningsvis visar det sig att patronerna inte var skarpa. - Man kan aldrig veta hur farlig en sådan här projektil är, fortsätter han. Men den lär i alla fall inte ha kunnat gå av av sig själv. Bombtekniker tillkallades på förmiddagen för att oskadliggöra ammunitionen. De funna skotten är enligt TT avsedda för granatkastare.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons