Ammoniakläckan tätad

Sedan i lördags har ishallen utrymts två gånger på grund av ammoniakutsläpp. Men kommunen ser ingen risk för utsläpp under studentspexet på torsdag.
Trelleborg • Publicerad 11 juni 2013

I lördags morse gick larmet om att ammoniak sipprade ut från ett rostigt rör i ishallen. I måndags var det samma visa igen. Men Mats Rengbo på fritidsförvaltningen lovar att det inte kommer att hända igen. Torsdagens spex och Kunskapsskolans avslutning på fredag ska inte påverkas.

– Kylmontörerna har varit här i dag och fixar det sista imorgon (på onsdagen). Nu ska det inte vara några problem, allt ska flyta på som planerat, säger Mats Rengbo.

Nu lagar man det läckande röret så att inte mer ammoniak sipprar ut. När skolavslutningarna är över så ska man se över hela anläggningen inför issäsongen. Räddningstjänsten har varit på plats och godkänt arbetet.

Folk som bor nära Söderslättshallen har reagerat på att larmet om ammoniakutsläpp går ganska ofta. Det stämmer, menar Mats Rengbo, men det betyder inte att det ofta är utsläpp.

– Larmet är så känsligt att det kan gå även när ismaskinen laddar. Då går även ett larm på utsidan som kan vara störande för dem som bor runtomkring. Vi ska försöka kalibrera larmet så att det inte låter utåt i onödan, säger Mats Rengbo.

Martin Falkenby
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.