Annons

Amfetaminsmugglare åtalad

En 29-årig polsk medborgare som greps av tullen i Trelleborg i slutet av september med 1,5 kilo amfetamin i paket fästa runt kroppen har åtalats för grov narkotikasmuggling.
Trelleborg • Publicerad 30 oktober 2003

Mannen häktades den 2 oktober på sannolika skäl misstänkt för grov narkotikasmuggling och hävdade då att han inte visste vad paketen som han hade på kroppen innehöll. Åklagaren yrkar nu på att mannen, förutom sitt straff, ska utvisas ur Sverige på livstid. Dessutom yrkar åklagaren på att de saker mannen hade med sig och som togs i beslag, bland annat en mobiltelefon, pengar, en tågbiljett och ett par glasögon, ska förverkas. Beslaget från 29-åringen var det sjätte större beslaget av amfetamin som tullen gjort i Trelleborg i år. Fem dagar tidigare beslagtog tullen mellan 4 och 5 kilo amfetamin från en annan polsk medborgare som även han hade fäst narkotikan i paket på kroppen.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons