Annons

Ambulanser kan utgå från Hedvägen

Den 30 juni går Falcks kontrakt med räddningstjänsten ut. Då måste Falck lämna ambulanslokalerna på Nygatan och letar nu med ljus och lykta efter nya lokaler.
Trelleborg • Publicerad 12 maj 2014
Foto: 

– Vi har önskat en kortare förlängning av nuvarande avtal, men fått nej av räddningstjänsten. Deras enda alternativ var en förlängning på över fyra år. Därför nödsakas vi att lämna lokalerna redan den 30 juni, skriver Lotta Smith, kommunikationsansvarig på Falck, i ett mejl till Trelleborgs Allehanda.

Falcks huvudspår är att flytta in på Hedvägen, där Trelleborgs Bilplåt tidigare låg. Trelleborgs Bilplåt har nyligen flyttat till nya lokaler på Persåkersvägen. Om allt går i lås kommer Falck att hyra lokalerna av Fastighets AB Macken, enligt Lotta Smith.

Annons

I ett brev till samhällsbyggnadsnämnden redogör Falcks områdeschef Björn Strandstierna för planerna. Han skriver att lokalen på Hedvägen är bra av flera skäl. Eftersom ambulansverksamheten mer och mer ska gå över till "dynamisk dirigering", och skickas dit resurserna gör bäst nytta så är det en fördel att ha ambulansstationen i utkanten av staden.

Även om all ambulanspersonal framöver kommer att börja och sluta sina arbetspass på ett nybyggt ambulanscentrum i Malmö kommer det "självklart att finnas ambulanser i Trelleborg även i framtiden", skriver Björn Strandstierna i brevet.

Enligt Strandstierna finns det inga hinder i detaljplanen för att inrätta ambulansstation i lokalerna på Hedvägen, men det krävs möjligen en ny separat utfart mot Hedvägen. Det som kan bli problematiskt är trafiksituationen och eventuellt behövs trafikreglerande ljussignaler vid utryckning.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons