Annons

Amanda Ooms kan få Guldbagge

Amanda Ooms boende i Södra Åby har blivit nominerad till Guldbagge i kategorin bästa kvinnliga huvudroll i filmen Sök.
Trelleborg • Publicerad 9 januari 2007
Amanda Ooms kan få Guldbagge för rollen som Lisa i filmen Sök. Arkivbild: Claes Nyberg
Amanda Ooms kan få Guldbagge för rollen som Lisa i filmen Sök. Arkivbild: Claes NybergFoto:  

I filmen Sök spelar Amanda Ooms Lisa, som är en singeltjej som testar internetdejting. Men ingen visar sig vara den rätta. Filmen gjordes av Maria Von Heland. Nominerade i samma kategori som Ooms är Haddy Jallow i Säg att du älskar mig och Oldoz Javidi i filmen När mörkret faller.

- Det är jättekul verkligen. Jag hoppas jag vinner, säger Amanda Ooms.

Annons

Hade du väntat dig det här?

- Ja, man hoppas ju alltid. Den här gången kanske det går vägen också. De andra skådespelerskorna har ju inte gjort så mycket annat, så jag hoppas.

Är det extra kul att filmen Sök var ett kompisprojekt?

– Jo, vi gjorde filmen själva, och det är rätt hårt arbete. Därför känns det som en riktig seger nu. Jag och regissören Maria Von Heland drog igång projektet tillsammans, och det är en stor bravad i sig att vi lyckades, att filmen blev gjord och kom ut. Det här känns som en extra "mission completed"!

Och din medspelerska i Sök, Lia Boysen, är nominerad för bästa kvinnliga biroll?

– Ja, det är jätteroligt. Filmen är ju ett porträtt av vänskap lika mycket som sökandet efter kärlek. Det är väl det starkaste med filmen att det är starkt samspel över lag, och det kanske har blivit så för att alla känner varann. Det var mycket av ett vänskapsprojekt. Är det någon jag ska tacka så är det alla som var med och gjorde det så bra.

Skriver du tacktal på förhand, eller blir det improvisation om det skulle hända?

– Oj, det har jag inte hunnit tänka på. Men man har väl lite stolpar i huvudet. Jag har ju suttit där och våndats förut! Det känns som att det viktigaste är att komma ihåg att tacka alla som hjälpt till.

Har du någon bra plats för en guldbagge hemma?

– Ja, det är klart, jag har mycket plats i mitt stora hus! Jag har faktiskt en hylla med lite priser på. Ett pris fick jag för Så vit som en snö, och jag fick faktiskt en "Amanda" i Norge för länge sedan. Och så har jag en medalj från grundskolan, i orientering!

Lars Thulin/Ann Ekstrand

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons