Annons

Amanda Ooms har blivit värmlänning

Amanda Ooms som för några år sedan flyttade hem till barndomens Södra Åby har nu flyttat vidare. Bostaden, före detta Södra Åby skola, är till salu för nästan 2,5 miljoner kronor.
Trelleborg • Publicerad 25 maj 2009
Nu är Södra Åby före detta skola till salu igen, eftersom ägaren Amanda Ooms flyttat till Värmland. Foto: Claes Nyberg och Tomas Nyberg
Nu är Södra Åby före detta skola till salu igen, eftersom ägaren Amanda Ooms flyttat till Värmland. Foto: Claes Nyberg och Tomas NybergFoto: 

– Vi har flyttat till Värmland berättar Amanda Ooms. Min man kommer härifrån och han saknade skogen så mycket när vi bodde i Södra Åby.

Nu saknas det dock inte skog.

Annons

– Nej, vår nya bostad ligger utanför Sunne, mitt ute i skogen, ännu mera på landet än i Södra Åby, säger Amanda Ooms.

Trakten som Amanda Ooms flyttat till är betydligt vildare än Söderslätt.

– Bara jag inte blir rädd för alla älgar och björnar som finns här i skogen, säger hon.

För Amanda Ooms känns det vemodigt att lämna barndomsbyn igen.

– Det är klart att det känns sorgligt, säger hon.

Amanda Ooms kan dock trösta sig med att hon kan ha gjort en bra affär, om hon får ut det pris som är utannonserat.

Från början hyrde Amanda Ooms skolan av kommunen, men i oktober 2006 beslöt kommunfullmäktige att sälja fastigheten till henne. Priset blev 450 00 kronor.

– Det är svårt att säga om kommunen gjort en dålig affär, säger Gertie Lindberg, förvaltarchef på fastighetskontoret på Trelleborgs kommun och den som skötte försäljningen av skolan.

Enligt Gertie Lindberg var skolan i dåligt skick när den såldes.

– Det var ju bara stora skolsalar. Att få det så att man kan bo där krävde mycket arbete.

Annons

Beslutet att sälja skolan fattades av den gamla majoriteten i kommunen. Kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) menar att den försäljningen var en anledning till att man nu säljer kommunala fastigheter på annat sätt.

– Vi anlitar mäklare vid försäljningar så att man får ut ett marknadspris, säger han. I stället för att kommunen ska sköta försäljningen själv.

Ulf Bingsgård menar dock att prisstegringen inte bara kan förklaras med att kommunen gjort en dålig affär.

– Nu var ju skolan ganska nedgången och man måste göra stora förändringar för att bo där. Det kan förklara en del av prisstegringen, säger han.

Enligt mäklarens annons innehåller skolan 380 kvadratmeter boyta och 190 kvadratmeter biyta. Tomten är på drygt 3 000 kvadratmeter. Det begärda priset är 2 495 000 kronor.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons