Annons

Alternativ i julstressen

I helgen såg en ny Julmässa dagens ljus i Parken. Temat livsstil, hälsa och inspiration rymde allt från healing och medium till kryddor och kakor.
Trelleborg • Publicerad 3 december 2011
Somerled Karlsson slog sig ned en stund och lät sig vägledas av mediet Ann-Charlotte Fagerlund.
Somerled Karlsson slog sig ned en stund och lät sig vägledas av mediet Ann-Charlotte Fagerlund.Foto: Claes Nyberg

Bakom initiativet till mässan stod Cecilia Wisth, Höllviken, och Bjørg Wiberg, Anderslöv. Båda är terapeuter med olika inriktning och har just startat upp ett gemensamt företag som arrangerar resor till Färöarna.

- Vi behövde ett avstamp själva och sedan känner vi en massa andra terapeuter som vi ville samla ihop och visa vad de gör. Inte bara för att få fler kunder utan också för att knyta nya kontakter, sa Cecilia Wisth.

Annons

Ett 40-tal utställare var på plats i Parken under helgen och utbudet spände över ett brett spektra. Ekologiska kläder och tyger trängdes med smycken, laserbehandling, zonterapi, massage och näringsterapi. Dessutom stod både föredrag och storseans på programmet.

En av utställarna var Anna Radu som jobbar med en träningsform för hjärnan kallad neurofeedback som ska förbättra koncentration, fokus och arbetsminne.

- Det här är ganska stort i länder som USA, Tyskland och Schweiz men nytt i Sverige, berättade Anna Radu.

En bit ifrån satt mediet Tina Taylor och tog emot nyfikna kunder.

- De vill veta något om sin framtid, om tidigare liv och att jag ska ta kontakt med nära och kära på andra sidan, sa Tina Taylor.

Hur ser då Trelleborgs Allehandas framtid ut?

- Tidningen kommer att bli större, om ett par-tre år. Men ni måste jobba hårt, förutspådde Tina Taylor.

Tinas mediumkollega Ann-Charlotte Fagerlund från Västra Ingelstad tycket mässan var ett bra initiativ.

- Folk får möjlighet att se en och veta att man jobbar här nere.

Anette Lüning fanns på plats för att förklara hur näringsterapi fungerar. Metoden går ut på att människor ska må bättre genom att se till kroppen har tillräckligt av alla näringsämnen.

Annons

- Man märker nu att det varit en dålig sommar. Många är trötta, de har inte tillräckligt med D-vitamin i sig, förklarade Anette Lüning.

Den lite alternativa julmässan i Parken kan få en fortsättning inför nästa jul. Arrangörerna Cecilia Wisth och Bjørg Wiberg vet vad de vill.

- Vi tänker oss det som ett återkommande evenemang. Redan den 31 mars tänker vi köra en mässa i Svedala, berättade Cecilia Wisth.

Maria Sällberg
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons