Annons

Alstadshemmets platser halveras

Pensionärer måste flytta ut från Alstadhemmet under tiden boendet renoveras. Det konstaterar socialchefen Karin Cederholm.
Trelleborg • Publicerad 5 mars 2003

Efter de uppmärksammade turerna i höstas, då det hastigt bestämdes att Alstadhemmet skulle läggas ned, har man efter protester bestämt sig för att istället satsa på boendet genom en renovering. Nu begär vård- och omsorgsnämnden drygt 15 miljoner av kommunfullmäktige för att kunna modernisera Alstadhemmet. Dessutom krävs en miljon kronor till inventarier. Under tiden renoveringen pågår måste de boende flytta till andra bostäder, uppger Karin Cederholm. - Av de totalt 44 boende är det 28 som är kvar på hemmet, men stegvis måste fler byta boende tillfälligt under tiden renoveringen görs. Av de 44 rum som finns i dag blir det 22 stycken efter ombyggnaden, säger Karin Cederholm Hon ska i samråd med olika enhetshefer diskuterar vart pensionärerna från Alstadhemmet ska flytta. Arbetsmiljöverket, som kritiserade kommunen en rad brister på Alstadhemmet i höstas, väntar på en redogörelse. Senast i slutet av den här månaden ska kommunen har redogjort för sin handlingsplan. - Politikerna hade inte behövt planera en nedläggning. Det var alls inte vår avsikt att det skulle stängas. Standarden är otidsenligt, vilket vi påpekade. Det är vårt jobb att granska arbetsmiljön, säger Lars Liljekvist, inspektör på Arbetsmiljöverket.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons