Alstadbarn blev cirkusartister

Jubel, applåder och sockervadd i stora lass präglade Alstad på lördagen, när barnen från byns skola förvandlades till cirkusartister för en dag.
Trelleborg • Publicerad 25 oktober 2003
BILD: LARS THULIN
BILD: LARS THULINFoto: 

BILD: LARS THULIN Cirkus Madigan har slagit ner sina tältpålar utanför skolan, och i två dagar har man tränat barnen i cirkuskonster - en del enkla tricks, andra sketchartade clownnummer och en del ganska avancerade övningar - fast då är de riktiga cirkusartisterna med i manegen. Föreställningen för jublande föräldrar på lördagseftermiddagen bjöd på allt från busiga clownungar i färggranna peruker, till trapetskonster och "djurnummer" med små hästar - som till allas oerhörda förvåning visade sig vara barn med hästmasker över huvudena. Videokamerorna snurrade i kapp med de rockringar som unga tjejer konstfullt snurrade i manegen. Stolta föräldrar hade förstås inget annat betyg för föreställningen än lysande. - Otroligt roligt, tyckte Tina Persson Borg, mamma till cirkusartisten Erik - Barnen gjorde förvånansvärt bra i från sig, med tanke på att de bara tränat torsdag och fredag. - Cirkusträningen är det enda jag hört om där hemma, i två dagar nu!" inflikade Eva Szabo, vars dotter Elina var med i showen. - Det var kul att vara cirkusartist, tyckte sjuåriga Cornelia Dahl, som bar en tjusig vit klänning med tyll, värdig en balettprimadonna. - Roligast var när jag fick stå på Antonios armar! - Mmm, instämmer mamma Viveca. Men jag får erkänna att det killade rejält i magen på mig när han slängde runt henne i luften! Innan jul kommer Cirkus Madigan också till Anderslöv, för att lära skolbarnen där ett och annat trick.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.