Annons

Allt fler verksamheter på Facebook

Allt fler verksamheter inom Trelleborgs kommun skapar konton på Facebook eller Twitter. För kommuninvånarna öppnas en möjlighet att snabbt få information och samtidigt vara med och påverka.
Trelleborg • Publicerad 11 april 2012

Trelleborgs kommun finns sedan länge på sociala medier. Främst är det via Facebook man lockar till sig besök från trelleborgare. Men bloggar och Twitterkonton finns också.

Det är främst verksamheter som vänder sig till ungdomar eller kulturintresserade som finns inom sociala medier. Välbesökta verksamheter som till exempel badhuset finns inte som en egen sida på Facebook.

Annons

Trelleborgs kommuns egen sida har funnits i knappt ett år. Den drar mest trafik. Där varvas bilder från kommunen med ren information. Trelleborgarna får till exempel reda på att sopor och trädgårdsavfall hämtas som vanligt under påskhelgen.

– Alla som skapar sidor och konton i sociala medier måste rapportera det till mig. Jag märker att det blir fler och fler som hänger på, säger Susanne Nilsson, infomaster på Trelleborgs kommun.

– Det senaste som är på gång nu är ett LSS-boende.

Vad är fördelen med att finnas på Twitter och Facebook?

– Det är väldigt lätt för kommuninvånarna att ta kontakt. Och vi svarar dem snabbt också.

Vad frågar de om?

– Det är mest enkla frågor som vem som ansvarar för en viss sak.

Hur tror du det blir i framtiden?

– Jag tror i alla fall inte att jag kommer att ha mindre att göra.

Sanna Wahanta
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons