Annons

Allt färre arbetslösa i Trelleborg

Arbetslösheten bland kommunens unga har gjort en vändning. Nu får allt fler jobb.
Trelleborg • Publicerad 9 juli 2014

Den positiva trenden på arbetsmarknaden ser ut att hålla i sig. I Trelleborg var 8,7 procent arbetslösa i juni, en minskning med 0,8 procentenheter jämfört med juni förra året. Det är också bättre än Skånesnittet som ligger på 9,9 procent. I riket i stort är dock arbetslösheten ännu lägre, 7,6 procent.

Trelleborg har länge lidit av hög ungdomsarbetslöshet. Men även den är stadigt på väg nedåt sedan några månader. Under juni låg den på 19,4 procent, en minskning med hela 3,8 procentenheter om man jämför med juni 2013. I Skåne totalt ligger ungdomsarbetslösheten på samma nivå, 19,4 procent.

Annons

På riksnivå kan arbetsförmedlingen se en tydlig trend av fler jobb som kommer in, 62 000 nya jobb under juni. Det är främst de som har kort inskrivningstid som får jobben, visar analysen myndigheten har gjort.

Under juni skrev 41 000 personer in sig som nya arbetslösa i Sverige, vilket är 3 000 färre än samma tid förra året. I juni varslades 4 400 personer om uppsägning, vilket är ungefär lika många som för ett år sedan.

Fanny Nyberg
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons