Allsångspremiär i Stadsparken

Måhända var det fotbollens fel, men för ovanlighetens skull var det inte fullsatt i Stadsparken på onsdagskvällen när sommarens första allsångskonsert ropades ut över nejden.
Trelleborg • Publicerad 11 juni 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Stämbandet ställde som vanligt sina röstresurser till Musikkårens förfogande. BILD: TOMAS NYBERG Allsångsledaren Nils-Gunnar Snygg kunde inte lova att ha konserten överstökad till avspark i EM-kvalet mellan Sverige och Polen, men hoppades åtminstone på andra halvlek. - Välkomna ska ni vara till sommarens allsångskonserter. För vilken gång i ordningen har jag faktiskt inte själv den blekaste aning om, bekände Snygg. Vi kan bistå med att Trelleborgs svar på "Allsång på Skansen" hålls för sjunde året i rad, om tidningens arkiv är att lita på. I bänkarna fanns uppskattningsvis ett par hundra personer, när Söderslätts Musikkår drog igång dirigenten Michael Nordbergs eget verk "Jubileumsmarsch". Med sånghjälp från lasarettskören Stämbandet vidtog därefter allsången, på bland annat "Calle Schewens vals" och "Famnen full utav solsken". - Vi här uppe hör ju inte om ni sjunger med, upplyste Nils-Gunnar Snygg. Men vi ser ju att ni rör på läpparna i alla fall! Gästsolisten och Trelleborgstjejen Evelina Bladh sjöng bland annat en av sina egna musikalfavoriter, "I Dreamed a Dream" från "Les Miserables". Musikkårens egen trumpettalang Michael Halén fick också ett solo i "A Trumpeters Lullaby". Nästa allsångskväll hålls i Stadsparken onsdag 18 juni, då med solisterna Ingela Wintzell och Josefine Andersson-Sandberg.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.