Annons

Allsångskungen roade på dagcentralen

En sprakande hit-kavalkad signerad en av våra folkkäraste artister. Det var vad som bjöds på Bäckahästens dagcentral på måndagen.
Trelleborg • Publicerad 13 februari 2007
En allsångslegendar och ett helt knippe gamla slagdängor. Mer krävdes inte för att skapa succé på Bäckahästens dagcentral på måndagseftermiddagen. Bosse Larsson och publiken sjöng för full hals. BILD: CLAES NYBERG
En allsångslegendar och ett helt knippe gamla slagdängor. Mer krävdes inte för att skapa succé på Bäckahästens dagcentral på måndagseftermiddagen. Bosse Larsson och publiken sjöng för full hals. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Bakom mikrofonen och med sånghäftet i högsta hugg stod ingen mindre än Bosse Larsson. Den 30-hövdade publiken höll nästan "Allsång på Skansen"-klass och Bosse Larsson var i gammal god allsångsform när han gick ut bland publiken och lät dem sjunga i mikrofonen.

Allsångslegendaren inledde med att riva av ett potpurri av kända slagdängor som Kom i klostervals, Jungfrun på Jungfrusund och Svinsta skär.

Annons

Publiken hängde med i svängarna och behövde knappast några sånghäften för att följa med i texterna. Och Bosse Larsson var imponerad.

– Vilken kör vi har fått! Om man ska sjunga allsång ska man tydligen åka till Trelleborg. Vilket gäng! utropade Bosse Larsson innan han fortsatte med odödliga låtar som Tangokavaljeren, Svarte Rudolf och Kalle på Spången.

I går var första gången Bosse Larsson gästade dagcentralen. Han gjorde det som en del i sin Sverigeturné.

– Det är mycket uppskattat. Även om många är dementa så kan de sångerna ändå, säger Gertie Persson, ansvarig för dagcentralen.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons