Annons

Allsång och jakt efter talang

På onsdagskvällen ska det spelas och sjungas i Stadsparken. Både allsång, talangjakt och konsert står på schemat.
Trelleborg • Publicerad 5 augusti 2008
Malena Björner leder allsången och Michael Nordberg dirigerar orkestern på de musikaliskt breda kvällarna. Bild: Tomas Nyberg
Malena Björner leder allsången och Michael Nordberg dirigerar orkestern på de musikaliskt breda kvällarna. Bild: Tomas NybergFoto: 

Precis som vanligt är det Söderslätts musikkår som arrangerar sommarkonserterna som pågår varje onsdag till och med 20 augusti. Malena Björner håller i micken, tillsammans med side-kicken Sara Heurlin. Det är femte året som Malena Björner leder allsången.

- Det blir nästan bara nya allsånger i år, bland annat När en flicka talar skånska, säger hon.

Annons

Mellan marscher och allsånger ska de tävlande i talangjakten TA-chansen uppträda. Totalt deltar 15 ungdomar uppdelat i två klasser: 10-14 år samt 15 år och äldre.

Den äldre klassen kompas av musikkåren, vilket har inneburit en utmaning för både tävlande och kårmedlemmar.

- De flesta sjunger pop eller rock och vi har fått arrangera om alla låtar så att de kan spelas av en orkester, säger kårens dirigent Michael Nordberg. Enligt honom är TA-chansen unik bland talangjakter just på grund av att en hel orkester kompar.

- Många av ungdomarna har aldrig fått sjunga med ett band över huvudtaget innan, säger han.

Det blir bara en enda repetition, kvällen innan varje konserten. Det är inte bara första gången deltagarna får träffa musikkåren utan också första gången Malena drar igenom hela programmet.

- Jag har ju häftet med allsångerna hemma och kan öva själv på mina soloframträdande.

Eftersom Malena Björner var med och tävlade om att bli musikalstjärna i tv-tävlingen West end star i höstas kommer hennes framträdanden att vara i den genren.

De små förändringar som gjorts sedan i fjor gäller juryn i talangjakten.

- De ska få bli lite mindre anonyma och lämna ett omdöme efter varje framträdande, säger Michael.

I år är det TA:s nöjesredaktör Emil Sandgren samt musikerna Martin Olsen från Stämbandet och Johan Widerberg från Lovehandles som sitter i juryn. Publiken får varje vecka chans att rösta fram sin egen favorit.

Final blir det under Palmfestivalen då i stället skådespelarna Teater Tittut tar plats i juryn.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons