Annons

Allsång med humorkrydda i stadsparken

Spexarveteranerna Fritte Friberg och Kryddan Peterson ska liva upp den nygamla allsången i Stadsparken de kommande tre onsdagarna. Söderslätts musikkår står för ackompanjemanget.
Trelleborg • Publicerad 31 juli 2009
Foto: 
Kryddan Peterson och Fritte Friberg har jobbat i Trelleborg förut. "Trelle är världens bästa ställe" har de diktat inför allsången.
Kryddan Peterson och Fritte Friberg har jobbat i Trelleborg förut. "Trelle är världens bästa ställe" har de diktat inför allsången.Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. De flesta känner nog igen dem som skojiga typer från tv. Men musik har alltid varit en del av Kryddan Peterson och Fritte Fribergs artistskap, tycker de båda.

– Vi är väldigt musikorienterade. Det finns ett samband mellan humor och musik, och man ska skratta även på musikaftnar, säger Fritte Friberg.

Annons

De skojar lika mycket som de pratar allvar när de berättar om vad de tänker bjuda på under de tre allsångskvällarna i augusti. Säkert är att de siktar på att både underhålla och berätta lite om sångernas historia och sammanhang. Visor från Taube till Ledin utlovas.

– Men vi sjunger inte "Stockholm i mitt hjärta", säger Kryddan Peterson.

– Vi har en Skånehymn istället, och nyskrivna hyllningar till Trelleborg till kända melodier, fyller Fritte Friberg i.

Söderslätts musikkår har arrangerat allsångskvällar i Stadsparken sedan 1997. På senare år har de samkörts med talangjakten TA-chansen, men i år ville man ha en återgång till det rena allsångsformatet. Att just Kryddan och Fritte värvades som konferencierer beror på att de har en bekant i musikkåren.

– Vi blev tillfrågade och tyckte att det lät väldigt skojigt. Vi har många goda vänner i Trelleborg. Det är en så trevlig stad, säger Fritte Friberg.

Lucas Dietrichson
DAVID HYLANDER
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons