Annons

Alliansen tackar nej till sossarnas inbjudan

Socialdemokraterna bjuder in övriga partier i kommunfullmäktige till överläggningar om den politiska organisationen. Men alliansen kommer inte.
Trelleborg • Publicerad 7 oktober 2010

– Jag tänker inte gå. Jag vill respektera de förhandlingar vi för med de andra partierna i alliansen och med Miljöpartiet, säger Ulf Bingsgård (M), kommunalråd i Trelleborg. Jag tycker inte att det är valets stora förlorare som ska bjuda in till den här sortens överläggningar.

Dessutom har alliansen redan bestämt sig för att ha egna överläggningar vid samma tid efter kommunstyrelsens sammanträde på torsdagen.

Annons

– Så vi går inte. Man kan inte vara på två ställen samtidigt, säger Åke Svensson (KD).

– När den sittande ledningen inte agerar så måste någon annan ta initiativet, säger Nils-Gunnar Snygg (S), gruppledare för Socialdemokraterna, som bjudit in till överläggningar på torsdagen tillsammans med oppositionsrådet Catherine Persson (S).

Nils-Gunnar Snygg menar att man tidigare diskuterat en ny politisk organisation i kommunen, men att den debatten lades på is i avvaktan på valresultatet.

– Nu har vi ett valresultat och då finns det ett intresse för att höra vad de andra partierna menar om organisationen, säger Snygg.

Miljöpartiets gruppledare Love Nilsson är inbjuden. Han tackar ja.

– Jag vet inte vad Socialdemokraterna vill diskutera mer än att det handlar om organisationen, säger han. Jag tänker gå dit och höra vad de har att säga.

Även Söderslättspartiet (SSP) tänker gå på mötet.

– Det är aldrig fel att höra hur folk tänker och vad de har att säga, säger Bertil Larsson, gruppledare för Söderslättspartiet.

Per Klarberg (SD) är också inbjuden.

– Man blir undrande när det är S som bjuder in. Det brukar ju vara den som ska styra efter november som står för inbjudan, säger Per Klarberg.

Per Klarberg tänker gå på mötet.

Anna Thulin
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons