Annons

Alliansen gör politiskt bokslut

Nu gör alliansens ordförande i de olika nämnderna ett politiskt bokslut över vad man gjort och vad man vill åstadkomma. Syftet är att lyfta fram vilken förändring det inneburit att det är alliansen som styr i stället för socialdemokraterna
Trelleborg • Publicerad 17 februari 2009

- Jag har tagit initiativ till att skicka ut de här frågorna till alla ordförande, säger Ulf Bingsgård (M), kommunalråd i Trelleborg. Det är viktigt för oss att veta dels vad vi har åstadkommit, dels vad vi kan göra under resten av mandatperioden.

De frågor som Ulf Bingsgård skickat ut till de olika nämndernas ordförande handlar dels om vilka beslut som fattats och genomförts under fjoråret i nämnden, dels vad som påbörjats under 2008 och går i mål under detta år.

Annons

Dessutom en fråga om vilka beslut som planeras under året och under resten av mandatperioden fram till valet 2010.

- Vi vill veta vad vi inom alliansen gjort annorlunda än socialdemokraterna, säger Ulf Bingsgård.

Två nämndsordförande har redan skickat in sina bokslut. Det handlar om Lars Hemzelius (FP), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden samt Per Grönlund (SPI), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Per Grönlund rapporterar bland annat att nämnden under året startat med mat från Samhall men också att nämnden kommer att gå ut med en låg profil 2009.

Hemzelius pekar på starten av Teknikcollege och har siktet inställt även på ett Vård- och omsorgscollege under hösten i år. Framöver vill han bland annat ha mer samarbete med högskolor om utbildningar i Trelleborg. Dessutom ska Trelleborg ansöka om att få ingå i försöket med spetsutbildningar inom området entreprenörskap.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons