Annons

Alla tomter väntas gå åt på Västervång

Trelleborgs kommun har gott hopp om att sälja de lediga tomterna på Västervång. Av de som blev erbjudna de 34 tomterna har 24 tackat ja. Nu går frågan vidare till de övriga 21 spekulanterna i kön, som får slåss om de tio kvarvarande tomterna.
Trelleborg • Publicerad 11 februari 2009
24 av de 34 som blivit erbjudna tomt på Västervång har tackat ja. Nu går frågan vidare till dem som står längre ner i kön, och kommunen tror att alla tomterna kommer att kunna säljas. Arkivbild: Claes Nyberg
24 av de 34 som blivit erbjudna tomt på Västervång har tackat ja. Nu går frågan vidare till dem som står längre ner i kön, och kommunen tror att alla tomterna kommer att kunna säljas. Arkivbild: Claes NybergFoto: 

- Intresset har absolut varit över förväntan, säger Aino Friman, som har hand om tomtfördelningen på stadsbyggnadskontoret.

De dåliga tiderna på fastighetsmarknaden har skapat oro över att de nya tomterna inte skulle gå att sälja. Men nu verkar faran kunna blåsas över.

Annons

- Förhoppningen är att alla blir sålda, säger Aino Friman.

Kostnaden för tomterna är 550 000 kronor styck. Då ingår bara marken, alla anslutningar tillkommer. I Västra Tommarp har Borohus 32 tomter förberedda för nybyggen. Hittills har tre hus sålts och är på väg upp. Dessutom ska även ett visningshus färdigställas.

- Intresset har varit mycket stort för husen, men tiderna är inte bra just nu, säger Carl-Göran Liljeberg på Borohus som dock väntar sig bättre tider inom en snar framtid.

- Ser man sammantaget på alla våra objekt så har vi fler telefonförfrågningar än på länge. Där gör ju den låga räntan sitt till. Vi får hoppas att det snart även märks på försäljningen, säger Carl-Göran Liljeberg.

Husen i Västra Tommarp kostar från 2,5 miljoner kronor och uppåt.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons