Annons

Alla ska med på loppis

Bord belamrade med prylar står i långa rader utanför Köpmansmagasinet i Smygehuk. En guldgruva för den som har smak för det udda eller vill komma billigt undan.
Trelleborg • Publicerad 1 augusti 2010
Caroline Hansson fyndar på loppisen i Smyge.
Caroline Hansson fyndar på loppisen i Smyge.Foto: 

Trots att det är tidig förmiddag och loppisen precis har öppnat är det trångt vid borden. Carolin Hansson, 23 år, är uppvuxen i Trelleborg, men bor numera i Malmö. Hon jobbar sig systematiskt genom bordslängorna. Redan från första raden kommer hon ut med två fynd.

– En jeansskjorta och en flanellskjorta för 25 kronor. Det är kul när det är så billigt, folk är inte medvetna om vad de skulle kunna få för vissa grejer, säger Carolin Hansson.

Annons

Hon tycker att det finns många bra loppisar i Trelleborgsområdet och gillar dem bättre än Second hand-butiker i stan, där allt är noga utvalt.

– Det är mer sport att fynda här där allt ligger huller om buller, då får man leta sig fram, säger Carolin Hansson.

Idag är hon på loppis tillsammans med mamma Ann-Louise Hansson och mormor Gun Larsson, båda från Trelleborg. Gun Larsson har alltid älskat att gå på loppmarknad och menar att det är hon som fört intresset vidare till barn och barnbarn.

– Det finns så mycket olika grejor att alla kan hitta något, det spelar ingen roll hur gammal man är, säger hon.

Ett intresse för udda saker är vad som drivit Carolin Hansson till loppmarknaden i Smygehuk.

– Jag gillar saker som är extrema på sitt eget sätt. Ofta köper jag grejer jag egentligen inte behöver, men som är roliga att ha, säger hon.

I tredje raden av bord fyndar hon igen. Ur en gammal skokartong gräver Carolin Hansson fram ett par örhängen i form av stora prismor, för bara tio kronor. Och än har hon bara kommit halvvägs.

Tona Ishaq
Sandra Douglasdotter
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons