Annons

"Alla elever får komma till tals"

13 000 pärlor på 250 meter ståltråd. Ett femtiotal bilder på fem meters yta. Esteteleverna med inriktning bild är i full produktion på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 29 januari 2009
Ett hel vägg med fotografier och teckningar pryder en av korridorerna på Söderslättsgymnasiet. Bild: Nicolinn Nilsson
Ett hel vägg med fotografier och teckningar pryder en av korridorerna på Söderslättsgymnasiet. Bild: Nicolinn NilssonFoto: 

Lokalerna är fräscha och tekniken modern. Datorer, kameror och bildbehandlingsprogram stämmer väl överens med arbetslivets utbud. Att ha den senaste tekniken ser musikläraren Roland Andersson som en stor fördel. Liksom programmets låga elevantal.

- Eftersom vi är så pass små så kan alla synas och komma till tals, det är ingen som kan glida runt utan att bli sedd, säger Andersson.

Alla årskurser praktiserar de estetiska kurserna i samlad trupp. Programmet har därför inga slutprojekt eller speciella arrangemang för sina elever i årskurs tre. De har dock fria möjligheter att praktisera sina inriktningar även utanför lektionstid. Något eleverna ser som en stor bonus.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons