Alla blomsterbutikers dag

Inför Alla Hjärtans dag var det i går full rulle i butikerna. Rosor och chokladpraliner är två säkra, klassiska kort. Lika klassiskt är att många herrar är sena och inte köper presenter och blommor förrän i dag.
Trelleborg • Publicerad 13 februari 2009
I romantikens tjänst. Johanna Håkansson som driver Simonssons blomsterhandel i Trelleborg med sin far berättar att kvinnorna köper alltmer blommor till Alla Hjärtans dag. Fast fortfarande är männen i majoritet Bild: Claes Nyberg
I romantikens tjänst. Johanna Håkansson som driver Simonssons blomsterhandel i Trelleborg med sin far berättar att kvinnorna köper alltmer blommor till Alla Hjärtans dag. Fast fortfarande är männen i majoritet Bild: Claes NybergFoto: 

- I morgonkommer vi ha en lång kö med män härutanför, säger Johanna Håkansson på Simonssons blomsterhandel.

Alla hjärtans dag är en av de bästa dagarna försäljningsmässigt för blomsterhandeln. Men Kajsa försöker ändå att främst se till romantiken och inte till kassaklirret.

- Men i och med att man har det yrke man har så blir det ju att man jobbar, säger hon.

På Algatans konfektyr intygar Mikaela Eskilsson och Kajsa Hempel att männen ofta är sena medan kvinnorna i år var ute i god tid med presenter till sina älsklingar.

- Kvinnorna kom i början på veckan och handlade de här typiska Alla Hjärtans dagspresenterna, säger Kajsa Hempel.

Populärast är chokladpralinerna. Vid disken står en villrådig man och tvekar på vad hustrun kan tänkas tycka om.

- Såhär var det sist du var inne också, påminner Kajsa Hempel skämtsamt.

Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.