Annons

Martin Falkenby: Alla behöver vi hjälp att klara ”årets kortaste månad”

Stressens tid är här. Men var lugn. Så här underlättar Trelleborgs Allehanda din vardag även i december.
Martin FalkenbySkicka e-post
Krönika • Publicerad 2 december 2023
Martin Falkenby
Detta är en personligt skriven text i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

När dessa rader publiceras är det 22 dagar till julafton. Min ”att göra-lista” är så lång att jag inte hinner skriva ner den. Listan mellan öronen är full av jobbrelaterat blandat med privata bestyr att styra upp med julklappar, bak, julstök och bök.

I veckan stekte jag julköttbullarna. Men risken är stor att de tas ut ur frysen långt före julbordet och serveras som middag en vardag för att överleva just den dagen. Och så får jag steka nya köttbullar till julbordet en annan dag. Det får bli ett problem för framtida Martin… December är definitivt årets kortaste månad, oavsett vad almanackan säger.

Annons

Jag är nog inte ensam om att behöva hjälp för att klara decembervardagen. Så bra då att Trelleborgs Allehanda finns!

För de som ägnar sig åt alltmer populära Nissebus publicerar vi nya tips på vår sajt varje dag fram till jul. Det underlättar för många barnfamiljer som kanske inte har tid att vara kreativa men där det förväntas 24 olika bus. Du har dessutom chans att vinna ett fint pris till ett värde av hela 10 000 kronor som innebär att vinnaren kan njuta i avkopplande miljö ett par dagar.

Varför gör vi detta? Vi vet att ni tycker det är roligt att tävla och därtill tycker vi själva om att var lite busiga.

På Trelleborgs Allehanda är vi således både busiga och bjussiga. Generositet är ju också i mångt och mycket vad den stundande högtiden handlar om. Och TA bjuder på mycket till er läsare den här månaden.

Många hittar både pynt och klappar på julmarknader. Passande nog har vi sammanställt en lista med marknaderna på Söderslätt. Och för alla som är i behov av att njuta av julens konserter har vi publicerat en guide med platser och tider.

Glöm för all del inte skyltsöndagen där underhållning blandas med julig kommers. Vi syns i vimlet!

Många av er firar jul tillsammans med kollegor och släkt. Lars Thulins underhållande krönika ”Så blir du julmiddagens medelpunkt” ger dig tips om just det och därtill hur du undviker att hamna i fokus.

Och det kommer mer.

I december kommer vi publicera guiden till var du handlar den billigaste julkassen. Den typen av artiklar vet vi är uppskattade.

Ibland är det svårt att hitta rätt ord utan att avslöja för mycket. Vår traditionella rimstuga håller öppet några dagar innan julafton.

Annons

Så även om det är svårt att hinna med allt så finns vi här för att underlätta för dig, både i stort och smått.

Vad har du annars att se fram emot kommande veckor?

Trelleborgs Allehandas kulturpris på 25 000 kronor ska delas ut i december. Grattis i förskott till den välförtjänta mottagaren.

Artikelserien Att leva med… fortsätter. Merja Modin har berättat hur det är att leva med den så kallade ”djävulssjukan” och Jan Wernram hur det är att leva med prostatacancer. Nära berättelser som berör.

Vår kartläggning av hur det går för de lokala restaurangföretagen har lett till stort engagemang under veckan. Vi arbetar just nu vidare med flera reportage om Trelleborgs näringsliv, bland annat hur det ser ut med olika förmåner på arbetsplatserna.

Och så har vi den dagliga nyhetsfloran, men det hanterar vi dag för dag. Oavsett vad kan du alltid räkna med att vi finns här för din skull.

Annons
Annons
Annons
Annons