Annons

Alkolås ett måste för nya kommunbilar

En blåsning för säkerheten. Det blir verklighet genom kommunens nya drogpolicy. I nuläget ser kommunens alkohol– och drogpolicy olika ut beroende på förvaltning.
Trelleborg • Publicerad 22 januari 2009

Tanken med den nya policyn är att samma regler ska gälla för alla kommunanställda.

Ett led i att göra kommunen till en drogfri arbetsplats är installationen av alkolås. Något alla nya fordon kommer att utrustas med, för en kostnad av cirka 10 000 kronor per lås.

Annons

- Det är bra att alkolås kommer. Då säkrar vi kvaliteten och kan slå oss för bröstet för att vi kör nyktert inom kommunen, säger Greger Persson, kommunens trafiksamordnare. Alla nya inköp kommer alltså att beröras av den nya policyn. För de redan befintliga fordonen föreligger det dock inga krav på alkolås.

- Nej, det är upp till respektive nämnd att besluta om det, säger Greger Persson.

Gränsen för alkoholhalten vid utandning ligger på 0,2 promille. Överstigs detta värde går fordonet inte att starta.

Enligt policyn kommer personal som stoppats av alkolåset omedelbart skickas hem från arbetet. Vid tillnyktring blir det ett samtal med chefen som gäller.

Nicolinn Nilsson, nicolinn.nilsson@ trelleborgsallehanda.se
Nicolinn Nilsson 0410–54527 nicolinn.nilsson@ trelleborgsallehanda.se Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons