Alkohol och vatten förbjuds

Studentfesterna har redan börjat. Under maj och juni månad har Trelleborgs avgångselever ett hektiskt schema att följa. Södersättsgymnasiets ledning håller tummarna för att tidigare års stökigheter inte ska upprepas i år.
Trelleborg • Publicerad 13 maj 2008
Elna Bjärsjö, Studentkommiténs ordförande har ett hektiskt schema för att få ihop Trelleborgs avgångselevers schema. Bild: Tomas Nyberg
Elna Bjärsjö, Studentkommiténs ordförande har ett hektiskt schema för att få ihop Trelleborgs avgångselevers schema. Bild: Tomas NybergFoto: 

För tre år sedan avbröts studentveckan i Trelleborg på grund av för mycket oroligheter på stan. Detta vill inte rektor Bengt-Göran Persson ska hända igen. Tydlig information om vad som gäller hoppas han ska ge en lugnare vecka detta år.

- Det råder absolut alkoholförbud på skolan och under skoltid vilket vi definierar pågår mellan 8 och 16. Då ansvarar vi för vad eleverna gör. Bryter de mot våra regler kan vi stänga av dem under två veckor, säger Bengt-Göran Persson.

Är det svårt att veta hur hårda ni ska vara? Det handlar trots allt om studenten som enbart händer en gång i livet?

- Nej, det tycker jag inte. De kan festa - men vara nyktra samtidigt.

Han berättar också att problem med vattenkrig har förekommit under tidigare år. Därför införs även vattenförbud för eleverna med undantag för Söderslättshallens gräsmattor där det får sprutas hur mycket som helst - dock endast på elever.

Studentkommiténs ordförande Elna Bjärsjö informerade i går avgångseleverna om alla festligheter under vecka 24 - studentveckan.

- Det har varit väldigt mycket nu. I helgen blev det mycket jobb med studentbalen. Vi firar ju studenten så länge i Trelleborg. Det hinner bli många fester. Det är mycket jobb men väldigt roligt, säger hon.

Sofia Bergström sofia.bergstrom@allehandasyd.se
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.