Annons

Älgen raskar över fältet

Familjen Fäldt i Tommarp fick en ovanlig syn från tv-soffan på tisdagskvällen. Plötsligt stod en älg utanför tomten.
Trelleborg • Publicerad 20 juni 2012
Martin Fäldt hann ta en bild innan älgen försvann bakom grannens pumphus. .
Martin Fäldt hann ta en bild innan älgen försvann bakom grannens pumphus. .Foto: Martin Feldt

Martin Fäldt sprang ut efter älgen och lyckades fotografera den på fältet utanför tomten. Därefter kastade sig familjen in i bilen för att följa den. Strax innan Maglarpsrondellen tappade de sikte på älgen som försvann.

– Jag har aldrig sett en älg i södra Sverige förut, säger Martin Fäldt, 13 år.

Annons

Kommunjägare Per-Olof Persson känner inte till att en älg synts till i Tommarp, men däremot har han hört om en älg som synts på Strandgatan i Trelleborg på måndagen.

- Jag hoppas de har hittat hem till skogen igen, säger Per-Olof Persson.

Det är inte första gången som traktens tätorter får besök av älgar. I juni förra året sköts en älg i Östervångsparken, efter att polis och kommunjägare förgäves hoppats på att den skulle leta sig ut på egen hand. Några månader senare dök en annan älg upp i hamnområdet, för att sedan leta sig upp mot Östergatan. Även denna älg sköts då den ansågs utgöra en fara för förbipasserande och trafikanter.

Madeleine Gripsten
Sanna Wahanta
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons