Annons

Alf Svensson tar ton i Grönby

Efter att kristdemokraternas partiledare Alf Svensson för några år sedan tog ton tillsammans med sin bror Åke Svensson i Grönby kyrka, har publiken krävt da capo varje sommar.
Trelleborg • Publicerad 12 juli 2002

På söndag är det dags igen. Klockan 20.00 inleds den numera traditionella kyrkokonserten. - Repertoaren är inte bestämd i detalj ännu. Men att det blir O store Gud, som är vår favoritsång, och ett antal sånger och psalmer med sommaranknytning, kan vi lova, säger Åke Svensson, toppnamn inom kd i Trelleborg. - Men den som väntar sig några politiska utspel får vänta förgäves. Det här gör vi på vår fritid. Att bröderna började ge sin konsert tillsammans i Grönby har sitt ursprung i att Åke Svensson vikarierade som kantor i Anderslöv med omnejd för några år sedan. - Jag lyckades vid ett tillfälle få Alf att vara med på en konsert tillsammans med mig. Sedan dess har han varit så efterfrågad att han ställt upp en söndag i mitten av juli varje år sedan dess, förklarar Åke Svensson. Båda bröderna sjunger med barytonstämma. Åke dock något ljusare än sin bror. - Det innebär att jag ofta sjunger över- och han understämman, säger han. Vi ger också några solonummer. Att konserten bara kommer att avlyssnas av kristdemokratiska partisympatisörer tror inte Åke Svensson. - Nej, de som brukar lyssna tillhör alla kategorier. De är vanliga människor från bygden, helt enkelt. Text: Louise Lindow

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons