Annons

Äldreboenden fortsatt privata

Äldreboendena Täppan och Högalid fortsätter i privat drift, beslutade socialnämnden i veckan. Socialdemokraterna motsätter sig däremot en ny upphandling.
Trelleborg • Publicerad 23 juni 2013

Täppan i östra Trelleborg drivs i dag på entreprenad av Carema, Högalid på Klörupsvägen av Förenade Care. Efter beslut om en ny upphandling kan nästa period inledas 2015.

Socialdemokraterna begärde votering i frågan, men röstades ner med siffrorna fem mot nio. Både den styrande Alliansen och Sverigedemokraterna ställer sig positiva till fortsatt privat drift.

Annons

Äldrevården borde återgå i kommunal regi, menar S.

– Man bedriver en bra vård på både Täppan och Högalid, det är inte därför, förklarar Marianne Pettersson (S). Däremot tycker vi att man ska kunna ha insyn i hur skattepengarna används. Man ska inte kunna hänvisa till bolagshemligheter.

Martin Falkenby
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons